De wereld moet duurzamer en er moet meer (puin)gerecycled worden. Het hergebruiken van materialen is efficiënt en Gubbels wil hier graag een steentje aan bijdragen. De stortplaats voor puin is voor ons niet het eindstation. Het puin van de gebouwen die gesloopt worden kunnen namelijk goed gebruikt worden als de basis voor nieuwe projecten.


Waarom recyclen?

Tijdens een bouw- of sloopproject kunnen er puin- of afvalstoffen bij de werkzaamheden veroorzaakt worden. Het achterlaten van deze materiaalstromen als restafval is slecht voor het milieu. Met oog voor duurzaamheid en milieu helpen wij particulieren en bedrijven met puinrecycling.


Puinrecycling op locatie

Bij bouw- en sloopprojecten worden tonnen aan puin verzameld. Dit afval verwerken wij met onze puinbreker. Dit kunnen we ook op locatie regelen omdat onze puinbreker mobiel is. Zo zorgen wij ook voor minder wegenbelasting omdat we minder vaak heen en weer moeten rijden. Onze mobiele puinbreker bestaat uit vier onderdelen:

  • Puinbreker die het puin breekt
  • Zeefmachine die het puin op de gewenste fractie uitzeeft
  • Mobiele rupskraan voor het laden van de puinbreker
  • Shovel voor het afvoeren van het gebroken puin. Al het ijzer en andere puin dat niet in het menggranulaat hoort wordt door een magneetband en windshift installatie weggefilterd. Puinrecycling wordt nuttig gebruikt.

Het beton- en metselpuin wordt verwerkt tot menggranulaat. Het puin dat kan worden gebruikt voor menggranulaat zijn onder meer beton, keramiek, tegels, dakpannen en bakstenen.
Het overgebleven menggranulaat door onze puinrecycling wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de fundering van asfalt of halfverharding.

We hebben drie recycling locaties voor bouw- en sloopafval. Bij Helvoirt, Vught en Bergen op Zoom worden de vrijgekomen materialen opgeslagen, bewerkt en/of verwerkt. De geselecteerde eindverwerkers optimaliseren het proces. Hierdoor kunnen hout, metalen, kunststoffen, papier, kunststoffen en andere materialen worden hergebruikt voor nieuwe toepassingen.Onze puinrecycling is efficiënt, economisch en zorgt voor minder belasting op de natuur en het milieu. Gerecycled afval wordt verwerkt in overeenstemming met specifieke wet- en regelgeving. Het puin dat wij breken is dan ook BRL-gecertificeerd.


Bij uw project puinrecycling?

Wilt u bij uw bouw- of sloopproject puinrecycling op locatie? Gubbels staat voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 0411-641980 of door te mailen naar info@gubbels.nl. Onze specialisten staan graag voor u klaar bij de uitvoering van puinrecycling.
Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?