Projectlocatie
Veghel, Pater van den Elsenlaan 4ac
Project
Sloop voormalige DC Udea Veghel
Uitvoering
Gubbels Sloop en Asbestsanering BV
Status
Gereed eind oktober 2020 Contact opnemen

Samen sta je sterk 


Gubbels Sloop en Asbestsanering BV heeft samen met collegaaannemer Van Mensvoort Veghel de sloop van het voormalige distributiecentrum Uden in Veghel uitgevoerd. Nadat we door Van Mensvoort waren betrokken bij het binnen halen van de opdracht, hebben we de handen ineen geslagen. Gezamenlijk zijn we vol goede moed aan deze prachtige opdracht begonnen. De onderlinge samenwerking tussen de beide bedrijven verliep goed en de rollen waren snel verdeeld. Begin juli zijn we gestart met de ontmanteling van het distributiecentrum. 

Asbestsanering 


Voor wat betreft de sloop was de hoogte van dit gebouw geen punt. Het enige wat hoog bleek, was de toepassing van asbest. Inpandig hebben we op 12 meter hoogte circa 45 brandwerende platen boven de TL-verlichting vakkundig verwijderd. 


Circulair

In het pand in Veghel hebben we vooraf geïnventariseerd waar mogelijkheden lagen om materialen terug in de markt te brengen. Dit geldt zowel voor materialen uit de inboedel en inventaris, zoals wastafels, binnendeuren, kozijnen, planken, platen, gordingen, sandwichpanelen, buitenbeplating en bedrijfsdeuren als voor constructieve onderdelen van het gebouw. Tijdens de totaalsloop hebben machinisten zorgvuldig alle 26 inpandige stalen staanders met een lengte van 12 meter van het formaat IPE600 plat gelegd. De staanders zijn verkocht aan een partij die ze heeft voorzien van een nieuwe kop- en voetplaat en toepast in een  nieuw te plaatsen bedrijfspand in de regio Venray. De buitenste stalen staanders IPE300 hebben een tweede leven gevonden bij Wedam deze worden toegepast als wapening in een CSM-wand.

Broederliefde 


Door de hoogte van het pand van meer dan 12 meter, was dit een mooie opdracht voor  onze grootste rupskraan. De welbekende groen-witte Liebherr R960 demoliton heeft de constructie geknipt waarna deze direct werd gesorteerd en geladen door de 30 ton wegende gele Case CX300 van Van Mensvoort. Door de kracht en hoogte, in combinatie met snelheid en nauwkeurigheid, bleken zowel de machinisten, als de machines een goed op elkaar ingespeeld duo! 


Opdracht 

Projectontwikkelaar Next Level uit Eindhoven kocht de locatie in Veghel in het najaar van 2019. Na het uitwerken van het ontwerp voor een nieuw bedrijfscentrum, mochten wij samen met Van Mensvoort het startsein geven van een prachtig project. De nieuwe bedrijfslocatie biedt straks ruimte aan een huurder die zijn bedrijf onder kan brengen in een prachtig pand van 19.500 m2 met bijbehorend kantoor.

Afbeeldingen van dit project