Projectlocatie
Rachmaninowlaan Eindhoven
Project
Sloop Christiaan Huygens College        
Uitvoering
Gubbels Sloop en Asbestsanering BV
Status
Oplevering verwacht medio februari 2021        Contact opnemen

Een mooi en uitdagend sloopproject in Eindhoven. Eind september zijn we begonnen aan de totaalsloop van het 4 verdiepingen tellende Christiaan Huygens College. Het oude schoolgebouw dateert van voor 1996 en kent verschillende asbesttoepassingen.

Groene sloopbestek De sloop wordt uitgevoerd conform het ‘groene’ sloopbestek. Dit houdt in dat het pand zo duurzaam en milieu vriendelijk mogelijk wordt gesloopt. Om te mogen inschrijven voor het project, dienen aannemers in het bezit te zijn van enkele benodigde certificaten. Gubbels Sloop en Asbestsanering BV bezit onder andere het BRL SVMS-007 en SC530 certificaat. Deze certificaten bewijzen dat we op een veilige en milieukundig verantwoorde manier sloop- en asbestwerkzaamheden uitvoeren.

Circulair slopen Daarnaast vraagt het bestek om bouwmaterialen, zoveel mogelijk te demonteren en terug in de markt te brengen. Materialen die niet direct herbruikbaar zijn worden gesorteerd verwijderd, zodat ze weer kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Balken, planken, trappen, units (oude klaslokalen) en zonwering zijn voorbeelden van materialen die we zorgvuldig gedemonteerd hebben en reeds zijn verkocht. 

Totaal sloop Voordat het pand letterlijk ‘met de grond gelijk’ kan worden gemaakt, dienen alle asbestbronnen te zijn gesaneerd. De asbestbronnen worden, na sanering door een extern laboratorium vrijgegeven.Als de school volledig asbestvrij is verklaard, krijgen de sloopkranen vrij spel. Zij gaan het pand verder verkleinen en laten uiteindelijk een braakliggend terrein achter.Het oude schoolgebouw maakt plaats voor een modernere versie. 

Afbeeldingen van dit project