Projectlocatie
Tilburg stadhuisplein
Project
Natuursteen watermuur  
Uitvoering
Gubbels Speciale Technieken BV
Status
Gereed oktober 2020 Contact opnemen

Volgens opdracht van MTD landschapsarchitecten hebben we in het centrum van Tilburg een natuurstenen waterwand vervaardigd. Deze schuin aflopende muur, met wisselende verschijningsvorm, is voorzien van een zestal water-uitstroombakken en wordt door LED verlichting uit de onderzijde van de muurafdekker uitgelicht. 

Om dit te bewerkstelligen heeft Gubbels Speciale Technieken BV de bestaande betonmuur opgedikt en verlengd met EPS vulmateriaal. Vervolgens zijn hier de ter beschikking gestelde natuursteenmaterialen in verwerkt. In deze constructie zijn de leidingen voor water en verlichting geïnstalleerd.

De natuurstenenwand is geheel verankerd, in de 25 cm terug liggende betonwand, door middel van RVS ankers. Het Portugees graniet is in 2 types geleverd, namelijk gebroken en geschuurd. Het graniet bestaat uit respectievelijk  hoogtes van 5, 7½ en 10 cm en diktes van 5 en 10 cm in wisselde lengte. Deze zijn volgens een vastgesteld patroon verwerkt.  

Het natuursteen is waterdicht verlijmd en waar nodig extra voorzien van doken. Op de kop- en bovenzijde is een zware afdekker 73 x 80 x 20 cm toegepast.  

Afbeeldingen van dit project