Gubbels zet samen met dochteronderneming Grond- en Reststoffenbank zuid-Nederland een volgende stap in de ontwikkeling van betonpuin upcycling!


Schone betonpuin van eigen sloop en/of infraprojecten of die van derde wordt na een kritische kwaliteitscontrole ingenomen op één van de grondbank locaties. Daar worden de reststoffen omgezet tot bouwstof.


De ingenomen betonpuin wordt gebroken tot granulaat. Het granulaat wordt gezeefd en gewassen en zo ontdaan van bijvoorbeeld zand, metalen, plastic of hout.

Er ontstaan na het breekproces een granulaat met een korrelgrootte van 4 tot 16mm of van 4 tot 22mm. Deze producten gelden als volledige circulaire grindvervanger bij de productie van nieuwe betonsoorten en betonproducten. De kleinere fractie van 0-4mm wordt toegepast als straatlaag onder verschillende soorten verhardingen in de wegenbouw.

De aanschaf van een nieuwe kegelbreker zorgt ervoor dat de granulaat soorten die niet direct de juiste grootte bereiken na het eerste breekproces, opnieuw gebroken worden. Middels een driehoek opstelling wordt deze zogenoemde overkorrel met zo min mogelijk energie verkleint tot de gewenste maat van 4-16mm of 4-22mm.

GRzN produceert circulaire beton stapelblokken van haar eigen grindvervangend granulaat.

Interesse in de grindvervangers of stapelblokken? 📞0411-642905

Afbeeldingen van dit project

Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?