De mobiele graafmachine heeft een volledig elektrische aandrijving. De verbrandingsmotor is vervangen door 3 accu pakketten, waarvan één verwisselbaar. Door deze elektrificatie maakt de machine geen gebruik meer van fossiele brandstoffen. Hij is dus volledig emissieloos. De elektrische aandrijving draagt ook bij aan een geluidsarme machine en dus een stillere bouwplaats. Door gebruik te maken van een verzwaard accupakket heeft de machine een opslagcapaciteit van 325 KWh en kan daarmee een volledige werkdag van 8 a 9 uur draaien.

Uitgerust met een draai-kantelstuk, GPS machine besturing, LED verlichting en een uitgebreid camerasysteem is hij voor onze machinist Hein van alle gemakken voorzien. Contact opnemen

Gubbels en de Efteling slaan de handen ineen voor een duurzamere wereld vol wonderen!

De Efteling is omringd door een bosrijke omgeving. Ook het park zelf kent wonderlijke landschappen en een grote diversiteit aan flora en fauna. Samen hebben we ons gecommitteerd aan een werkwijze waarbij we ons maximaal inspannen om rekening te houden met het behoud van deze waardevolle natuur.

Bij alle huidige en toekomstige projecten denken we aan de ecologische impact. Van afvalbeheer tot energieverbruik, we streven ernaar een zo min mogelijk belasting op het milieu uit te oefenen.
Dit jaar hebben we daar een volgende stap in gezet. Onze eerste elektrische mobiele graafmachine is in gebruik genomen op het park. De machine wordt ingezet om te werken aan de emissievrije sprookjes van morgen. Dit doen we om het erfgoed van de Efteling door te geven aan toekomstige generaties.

Afbeeldingen van dit project

Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?