Uitdagende sloop in hartje Oss


In april 2021 is Gubbels gestart met de circulaire sloop van de voormalige V&D in Oss. Een uitdagend project met veel verschillende disciplines in hartje Oss.

Het project omvat onder andere de sanering van veel verschillende asbesttoepassingen, het certificaat “circulair slopen” wordt behaalt en tot slot ontgraven we voor een deel de bouwput tbv de nieuwbouw.
Daarnaast hebben we met verschillende partners een semi-permanente bouwafscheiding gerealiseerd. Om ervoor te zorgen dat de afscheiding niet omwaaid en hufter proof is, plaatsen we contra gewicht van beton-stapelblokken. Deze blokken produceren we zelf uit gerecyclede betonpuin, afkomstig van onze sloopprojecten.

Wat jarenlang diende als de constructie en vloer van de V&D in Oss wordt binnen dezelfde stad hergebruikt voor de productie van nieuw beton. Een regionale en vooral duurzame oplossing voor de vrijkomende betonpuin. Waar voor de bouwvak 2021 de complete bovenbouw circulair gesloopt is, zijn is medio september de vloer opgebroken van het oude winkelpand.
De schone betonpuin, dat wil zeggen; vrij van metselpuin en bouwafval, wordt apart afgevoerd naar onze beton-recycle  locatie in Helvoirt. Hier wordt de grove puin gebroken, gewassen en gezeefd tot een herbruikbaar betongranulaat. Het betongranulaat met een korrelgrote van 4mm tot 22mm wordt geleverd aan BouwOort in Oss.
Zij gebruiken het gerecyclede granulaat als vervanger van natuurgrind voor de betonproductie. De vrachtwagens rijden in een ronde van Helvoirt naar Oss met op de heenweg gerecycled granulaat voor BouwOort en terug via de slooplocatie met grove betonpuin.

Op deze manier zetten we de auto’s zo efficiënt mogelijk in en beperken we vervoersbewegingen.

Gubbels behaalt het certificaat ‘verklaring circulair sloopproject’ bij de sloop van de V&D in Oss.

Waar we al vaker berichten over de grote hoeveelheid bouwmaterialen en grondstoffen die we terug de keten in gebracht hebben, wordt dit nu bevestigd met het behalen van het certificaat.

In opdracht van de Gemeente Oss en onder toezicht van Sloopadviseurs hebben we deze week de laatste werkzaamheden afgerond in Oss. Het certificaat toont aan dat we een hoge mate van inspanning hebben geleverd op het gebied van circulair slopen. Het certificaat geldt als aanvulling op het BRL SVMS-007 certificaat wat al jaren aantoont dat we als aannemer op een veilige en milieukundig verantwoorde manier onze (sloop)projecten uitvoeren.

We zijn trots dat dit certificaat bevestigd dat we een van voorlopers zijn op het gebied van circulair slopen.

-> Certificaat circulair slopen

Afbeeldingen van dit project

Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?