De basis voor nieuwe plannen begint met aandacht voor het bestaande.

Wij zien gebouwen niet als één statige massa, maar als een samenstelling van verschillende materiaalsoorten.

Vanuit een duurzame gedachten brengen wij gebouwen terug naar de natuurlijke oorsprong. Wij noemen het terugwinnen en scheiden van bouwmaterialen en bouwstoffen; circulair slopen

Dit kan door het compleet ontmantelen van een gebouw of het (gedeeltelijk) terugbrengen naar enkel de ruwbouw. Hierna kan het gebouw of de locatie herbestemd, herontwikkeld of gerenoveerd worden.

Van kleinschalig tot industrieel, wij slopen met zorg en aandacht voor mens en milieu.

Om een goed beeld te krijgen van vrijkomende bouw- en grondstoffen maken we een inventarisatie en demontage plan. Zo streven we naar maximaal hergebruik van bouwmaterialen en (secundaire) bouwstoffen.

Daarmee leggen we de basis voor een circulaire economie.

Wat is circulair slopen?

Circulair slopen is een manier om gebouwen andere constructies op een milieuvriendelijke en efficiënte manier af te breken. In tegenstelling tot traditioneel slopen, waarbij afval wordt weggegooid en grondstoffen verloren gaan, is het doel van circulair slopen om zoveel mogelijk materialen te hergebruiken en te recyclen.

Er zijn verschillende manieren om circulair te slopen:
  • Scheiden van materialen zoals metaal, hout, glas en plastic.
  • Hergebruiken van de gescheiden bouwmaterialen

Waarom kiezen voor circulair slopen bij Gubbels?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor circulair slopen in plaats van traditioneel slopen. De voordelen van circulair slopen zijn:

  • Bespaar grondstoffen: Door materialen te hergebruiken of te recyclen in plaats van ze weg te gooien, kunnen we grondstoffen besparen. Dit is goed voor het milieu, omdat het minder belastend is om bestaande materialen te gebruiken dan om nieuwe te maken.
  • Vermindering van afval: Circulair slopen zorgt ervoor dat minder afval naar stortplaatsen hoeft te worden gebracht. Dit is beter voor het milieu, omdat stortplaatsen vaak leiden tot vervuiling van grond en water.
  • Lagere kosten: Hergebruik of recycling van materialen is vaak goedkoper dan het maken van nieuwe materialen. Dit kan leiden tot lagere kosten voor het afbreken van een gebouw.
  • Behoud van waardevolle materialen: Soms bevatten gebouwen waardevolle materialen die het waard zijn om te behouden. Door deze materialen te hergebruiken of te recyclen, kan een bijdrage worden geleverd aan het behoud van deze waardevolle materialen.
  • Bijdrage aan een duurzame toekomst: Circulair slopen is een manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Door materialen te hergebruiken en afval te verminderen, kunnen we de belasting van het milieu verminderen en bijdragen aan een duurzamere wereld.

Kies voor duurzaamheid en werk samen met ons aan een milieubewuste toekomst!


Tweedehands bouwmaterialen

Onze medewerkers zijn vakbekwaam en hebben veel ervaring met het circulair slopen van kozijnen, deuren, balken, radiatoren en andere onderdelen uit gebouwen. Deze ge demonteerde bouwmaterialen bieden we een tweede leven, onze tweedehands bouwmaterialen. Daarmee leggen we de basis voor nieuwe (particuliere) projecten.

Bekijk hier het aanbod tweedehands bouwmaterialen.
Benieuwd hoe we voor u de basis kunnen leggen met circulaire sloop? Bel 0411-641980 of mail naar info@gubbels.nl.


Circulair slopen voor een betere toekomst
Circulair slopen (duurzaamheid)
Circulair gebouwen slopen
Bouwmateriaalhergebruik via circulair slopen
Circulair slopen: verminderen van bouwafval
Circulair slopen als sleutel tot duurzaamheid
Herbruikbare materialen tijdens circulair slopen
Hergebruik en circulair slopen gaan hand in hand
Circulair slopen voor een betere toekomst
Duurzaamheid in de bouw dankzij circulair slopen
Circulair slopen draagt bij aan een duurzame bouwindustrie
In de wereld van bouwen en slopen staat circulair slopen voorop
Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?