Betongranulaat ontstaat na het bewerken van betonpuin. Dit wordt door ons zelf geoogst uit sloopprojecten. Het betonpuin wordt dan gerecycled tot betongranulaat en krijgt zo een tweede leven.


Gebruik van betongranulaat

Betongranulaat kan in de wegenbouw gebruikt worden als funderingsmateriaal, maar volgens Gubbels kan een schoon product als betongranulaat veel beter op een hoog kwaliteitsniveau worden ingezet door het terug te brengen in de betonketen. Zo ontstaat er een circulaire economie.

Door het gebruik van betongranulaat wordt efficiënter omgegaan met grondstoffen. Het beperkt de behoefte aan primaire toeslagmaterialen. Dit wordt ook aangemoedigd door de overheid. Ondernemers kunnen rekenen op een fiscaal voordeel via de milieu-investeringsaftrek als ze investeren in milieuvriendelijke apparatuur en technieken. De eindgebruiker van een gebouw kan bij het gebruik van dertig procent secundaire grondstoffen ook een zeer aantrekkelijke subsidie krijgen.


De voordelen van het hergebruik van beton

  • Het hergebruik van beton in gestorte constructies en gebouwen levert milieuvoordelen op. Het gebruik van primaire grondstoffen is beperkt. Grind in beton kan geheel of gedeeltelijk worden vervangen door korrels. De materiaalkringloop is volledig gesloten.
  • Bij de bouw ter plaatse wordt bouwafval tot een minimum beperkt. Het restbeton gaat terug naar de betonmortelcentrale. Hier vindt de verwerking tot bruikbare grondstoffen plaats.


Opslag van betongranulaat

Het gerecyclede betongranulaat wordt bij ons op locatie opgeslagen. Ook regelen wij verder de administratieve afhandeling van het proces. Wij breken de puinstromen voor toepassing in beton in verschillende gradaties en leveren de juiste gradaties en de benodigde hoeveelheden vanuit het magazijn/verkoopcentrum voor wegenbouw (infra) en betonmortel- en betonproducten. Uiteraard leveren wij tegen de juiste kwaliteit en prijs.

Neem contact op

Wilt u betongranulaat toepassen in uw bouw- of sloopproject? Gubbels wacht op je! Neem dan contact met ons op via 0411-641980 of per e-mail info@gubbels.nl. Onze specialisten helpen u graag.
Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?