In 1958 werd Gubbels opgericht door Ties en Nelly Gubbels en zijn gestart als agrarisch loonbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een stabiel grondverzet-, aannemers-, transport- en handelsbedrijf met meer dan 90 vaste medewerkers in Nederland.

Bij familiebedrijf Gubbels wordt er veel waarde gehecht aan een goede band en loyaliteit naar elkaar. Maar dat is ook zeker wat ze overbrengen naar de opdrachtgevers. Gubbels staat voor het uitvoeren van recycling. Hierdoor worden er tweedehands bouwmaterialen gebruikt en verkocht. De stortplaats is niet de eindbestemming van een gebouw dat gesloopt is. Oude bouwmaterialen kunnen gebruikt worden als basis van (secundaire) grond- en bouwstoffen voor nieuwe projecten. Door veel ervaring en ontwikkelingen is Gubbels in staat om tot 95% van de bouwmaterialen tijdens de sloop om te zetten in tweedehands bouwmaterialen.

In samenwerking met dochteronderneming GRzn, is Gubbels al 20 jaar expert in het bewerken en opslaan van grondstoffen. Deze grondstoffen komen dan vaak terug van een sloop en moeten herbestemd worden. Jaarlijks wordt nu bijna 1,2 miljoen ton aan gesloopt bouwmaterialen hergebruikt en als tweedehands bouwmaterialen voor nieuwe projecten gebruikt.  

Tweedehands bouwmaterialen voor u!


Voordelig en duurzaam, een tweede leven voor bouwmaterialen en grondstoffen. De tweedehandse bouwmaterialen worden vaak gebruikt voor eigen gebruik maar ook voor consumenten of zakelijk gebruik. Op de markplaats van Gubbels, kunt u een kijkje nemen of er tweedehandse bouwmaterialen tussen zitten welke u kunt gebruiken. Zoekt u specifiek bouwmateriaal, neem dan contact met ons op en misschien kunnen we u erbij helpen.

Tweedehands bouwmaterialen: Werkwijze


De eerste stap van het project is het uitvoeren van een goed onderzoek. Dit komt omdat elke soort ondergrond anders is of verschillende toxische stoffen bevat. Vervolgens wordt er onderzocht naar de juiste aanpak van de desbetreffende ondergrond en welke methode het meest geschikt is. Naast het onderzoeken van de grond, wordt er ook goed gekeken naar de ultieme wens van de opdrachtgever, dit wordt tot in de puntjes netjes uitgevoerd.  

Het sloop en recycle proces wordt voor Gubbels nog makkelijker gemaakt, omdat ze beschikken over twee grondbank locaties. Op deze locaties kunnen we alle verschillende klassen vervuilde grond innemen, reinigen, afzetten en dus omzetten in tweedehands bouwmaterialen. Op deze manier kunnen wij snel en flexibel te werk gaan en kunnen wij snel schakelen op onverwachte omstandigheden.  Een klein of groot project, bij Gubbels kunt u erop vertrouwen dat alles goed verloopt. U kunt er ook voor kiezen om onze expertise afzonderlijk in te schakelen.

Veelvoorkomende diensten:

  • Het uitvoeren van een verkennend en grondig bodemonderzoek.
  • Het opstellen van een saneringsplan met kostenraming.
  • Voorbereiden sanering (opstellen saneringsplannen, BUS melding, PvA).
  • Het uitvoeren en begeleiden van de sanering.
  • Het uitvoeren van nazorg en een evaluatieplan opstellen.


Heeft u vragen met betrekking tot tweedehands bouwmaterialen. Neem gerust contact op door te bellen naar 0411-641980 of vul het contactformulier in door op de onderstaande knop te klikken.
Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?