Duurzaam ondernemen


In 1958 werd Gubbels opgericht door Ties en Nelly Gubbels. Zij starten met een agrarisch loonbedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een betrouwbaar grondverzet-, aannemers-, transport- en handelsbedrijf met meer dan 90 vaste medewerkers in Nederland.

Bij familiebedrijf Gubbels is de bedrijfsvoering gericht op duurzaam ondernemen. De focus ligt niet op de snelle winsten van morgen, maar op gestage groei voor de komende generaties. Gubbels is zich continu aan het ontwikkelen en verbeteren. Dit doen ze op het gebied van circulariteit en hergebruik van grond- en bouwstoffen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is het hergebruik van tweedehands bouwmaterialen tijdens voornamelijk sloopprojecten. Wij zien gebouwen niet als één statige massa, maar als een samenstelling van verschillende materiaalsoorten. Vanuit een duurzame gedachten brengen wij gebouwen terug naar de natuurlijke oorsprong.

Circulair slopen


Wij noemen het terugwinnen en scheiden van bouwmaterialen en bouwstoffen; circulair slopen.  Oude bouwmaterialen worden primaire of secundaire grond- en bouwstoffen voor nieuwe projecten. Door veel ervaring en ontwikkelingen is Gubbels in staat om tot 95% van de bouwmaterialen tijdens de sloop om te zetten in tweedehands bouwmaterialen. Deze materialen worden opgeslagen, indien nodig bewerkt en verkocht vanaf onze bouwmaterialen handel in Helvoirt. In samenwerking met dochteronderneming GRzN, is Gubbels al 20 jaar expert in het opslaan en bewerken van grond- en bouwstoffen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het verwerken van slooppuin tot grondstof voor de productie van nieuw beton.

Tweedehands bouwmaterialen voor u!

Voordelig en duurzaam, een tweede leven voor bouwmaterialen en grondstoffen. De tweedehandse bouwmaterialen worden door Gubbels gebruikt voor eigen projecten maar ook voor de verkoop aan consumenten of de zakelijk markt. Op de markplaats pagina van Gubbels, kunt u een kijkje nemen naar ons aanbod van tweedehands bouwmaterialen. Zoekt u een specifiek product, neem dan contact met ons op.

Werkwijze

Circulair slopen is een proces waarbij we gebouwen op een duurzame en verantwoorde manier ontmantelen, met als doel zoveel mogelijk materialen en componenten primair te hergebruiken in nieuwe
projecten.
  1. Het doel is om de hoeveelheid afval te verminderen en de impact op het milieu te minimaliseren.
    De werkwijze waarop Gubbels gebouwen circulair ontmanteld: Inventarisatie en analyse: Het sloopproces begint met een inventarisatie en analyse van het gebouw en de materialen die erin zijn verwerkt. Hierbij wordt gekeken naar de samenstelling van het gebouw en de kwaliteit van de materialen. De bevindingen worden vastgelegd in een sloop- en demontageplan;
  2. Selectieve sloop: Het gebouw wordt op een selectieve manier gesloopt, waarbij de materialen en componenten die kunnen worden hergebruikt of gerecycled, zorgvuldig worden gedemonteerd en gescheiden van het afval;
  3. Demontage en sorteren: De materialen en componenten die zijn gedemonteerd, worden gesorteerd op basis van hun kwaliteit en geschiktheid voor hergebruik of recycling. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van het materiaal, de locatie en de hoeveelheid;
  4. Hergebruik: De materialen en componenten die geschikt zijn voor hergebruik, worden opgeslagen in Helvoirt of direct vanaf de projectlocatie verkocht. Voorbeelden hiervan zijn deuren, ramen, houten balken, stenen en sanitair;
  5. Recycling: De materialen die niet geschikt zijn voor primair hergebruik, worden gerecycled. Dit gebeurt door het materiaal te scheiden en te verwerken tot nieuwe grondstoffen die kunnen worden gebruikt in nieuwe producten;
  6. Afvalbeheer: Het afval dat niet kan worden hergebruikt of gerecycled, wordt zorgvuldig afgevoerd naar erkende afvalverwerkingsbedrijven en op een duurzame manier verwerkt.

Heeft u vragen met betrekking tot tweedehands bouwmaterialen. Neem gerust contact op door te bellen naar 0411-641980 of vul het contactformulier in door op de onderstaande knop te klikken.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik circulair bouwen?
Circulair bouwen gaat uit van een aantal principes, te weten: - gebruikte materialen dienen bij een eventuele sloop weer hergebruikt te kunnen worden, - Er wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van hernieuwbare en natuurlijke materialen/producten, - zo effectief mogelijk toepassen van eindige bronnen, - minimaliseer materiaalgebruik, - kies voor materialen met een lage milieubelasting.
Wat is belangrijk bij tweedehands bouwmaterialen?
Belangrijk is om te kijken welke materialen en/of producten opnieuw gebruikt kunnen worden.  Check ook de kwaliteit en toepasbaarheid van het materiaal om te kijken of het materiaal ook voor een langere tijd meegaat. Daarnaast is het goed om te kijken of het materiaal voldoet voor de gewenste toepassing: passende afmetingen, isolatiewaarde, juiste constructie. Het aanpassen van materialen naar je gewenste eisen kost ook energie. Afstand (vervoerskosten, brandstof etc) kan ook van belang zijn om de overweging te maken om wel of niet voor tweedehands bouwmaterialen te gaan.
Zijn tweedehands bouwmaterialen goedkoper? 
Tweedehands bouwmaterialen zijn veelal goedkoper dan nieuwe bouwmaterialen. Hier zijn verschillende redenen voor, waaronder:
  • Verminderde vraag: Tweedehands bouwmaterialen hebben meestal een verminderde vraag, waardoor de prijs daalt. Veel mensen geven de voorkeur aan nieuwe materialen vanwege de garantie en betrouwbaarheid, en daarom is er minder vraag naar tweedehands materialen.
  • Veroudering: Bouwmaterialen, vooral die voor constructies zoals huizen, kunnen na verloop van tijd verouderd raken en hun waarde verminderen. Hierdoor worden deze materialen minder waard en kunnen ze goedkoper worden verkocht.
  • Beschadiging: Bouwmaterialen kunnen tijdens het transport, de opslag of het gebruik beschadigd raken. Deze beschadigingen kunnen de waarde van het materiaal verminderen en kunnen daarom worden verkocht voor een lagere prijs.
  • Hergebruik: Het hergebruik van bouwmaterialen is een duurzame optie die ook geld kan besparen. Veel mensen en bedrijven willen niet alleen duurzaam bouwen, maar ook geld besparen door materialen te hergebruiken in plaats van nieuwe te kopen.  Voor zeldzame en of antieke materialen zijn de kosten veelal hetzelfde of hoger dan nieuwe bouwmaterialen.
Wat zijn de voordelen van tweedehands / circulaire bouwmaterialen? 
Er zijn diverse voordelen van tweedehands / circulaire bouwmaterialen. 
  • Kostenbesparing: Tweedehands bouwmaterialen zijn vaak goedkoper dan nieuwe materialen. Door deze materialen te gebruiken, kunnen bouwers en huiseigenaren kosten besparen op de aanschaf van materialen.
  • Milieuvriendelijk: Het hergebruiken van bouwmaterialen is een duurzame optie die de hoeveelheid afval vermindert die anders op de stortplaats zou belanden. Het vermindert ook de hoeveelheid energie en grondstoffen die nodig zijn voor de productie van nieuwe materialen.\
  • Unieke uitstraling: Tweedehands bouwmaterialen hebben vaak een unieke uitstraling die kan bijdragen aan de esthetiek van een gebouw. Oude bakstenen, houten balken en andere materialen kunnen een rustieke, vintage of industriële look creëren die moeilijk te repliceren is met nieuwe materialen.
  • Kwaliteit: Oude bouwmaterialen kunnen van hoge kwaliteit zijn en kunnen een lange levensduur hebben als ze goed worden onderhouden. Oudere bouwmaterialen zijn vaak gemaakt van massief hout, sterk staal of duurzame baksteen die meer weerstand bieden tegen slijtage en weersinvloeden dan moderne materialen.
  • Historische waarde: Oude bouwmaterialen kunnen historische waarde hebben en kunnen helpen bij het behoud van architectonisch erfgoed. Het hergebruiken van deze materialen kan de geschiedenis en het karakter van een gebouw behouden en respecteren.
Zijn circulaire bouwmaterialen ook duurzaam? 
Circulaire bouwmaterialen worden gebruikt om duurzame te bouwen waarbij de focus ligt op het minimaliseren van afval, het verminderen van het gebruik van nieuwe materialen en het maximaliseren van het hergebruik van materialen. Het gebruik van tweedehands bouwmaterialen is een belangrijk onderdeel van circulair bouwen en biedt verschillende voordelen:
  1. Beperking van afval: Circulair bouwen richt zich op het minimaliseren van afval door materialen opnieuw te gebruiken in plaats van ze weg te gooien. Door het gebruik van tweedehands bouwmaterialen kan de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd tijdens het bouwproces worden verminderd.
  2. Besparing van grondstoffen: Door het gebruik van tweedehands bouwmaterialen wordt het gebruik van nieuwe grondstoffen verminderd. Dit is belangrijk omdat de winning van grondstoffen uit de aarde gepaard gaat met milieueffecten, zoals ontbossing en bodemerosie.
  3. Vermindering van de CO2-uitstoot: Door het gebruik van tweedehands bouwmaterialen wordt de CO2-uitstoot verminderd omdat er minder energie nodig is om nieuwe materialen te produceren. Bij de productie van nieuwe materialen wordt vaak veel energie verbruikt
Op de hoogte blijven van de laatste
projecten en nieuws?