Uitbreiding terreinverharding Vissers Recycling, Tilburg

Onlangs heeft Gubbels Wegenbouw & Sloopwerken de opdracht gekregen voor het uitbreiden van de terreinverharding op de locatie van Vissers Recycling in Tilburg. Ook dit project komt voort uit partnerschap en langdurige relaties tussen de beide bedrijven.

Vissers Recycling neemt voor de verschillende Gubbels Bedrijven alle metalen in, welke in deze regio bij de diverse projecten vrijkomen. Het project omvatte voornamelijk het aanleggen van verharding langs de kadeconstructie van het terrein om hier in de toekomst op- en overslag met scheepvaart mogelijk te maken. Zodoende diende de verhardingsconstructie dusdanig opgebouwd te worden dat deze bestand is tegen zware belastingen van op- en overslag materieel. Een uitermate geschikt project voor het toepassen van de Indumix (immobilisaat) fundering, welke Gubbels reeds succesvol op meerdere industriële terreinen heeft toegepast.

De verharding bestaat uit een asfaltconstructie voorzien van een slijtvaste combideklaag van ZOAB met cementslurry.  Tevens is voor deze uitbreiding de gehele terreinriolering aangelegd en zijn de benodigde afwateringspunten, kantopsluitingen en goten gemaakt. Uiteraard speelde de samenwerking tussen de verschillende Gubbels Bedrijven ook op dit project weer een grote rol. Zo heeft dochteronderneming GrZN namelijk alle vrijkomende grond afgevoerd en geaccepteerd en tevens de productie en levering van de Indumix verzorgt.