Renovatie sloop Stadskantoor 1 Tilburg

Gubbels Sloop en Asbestsanering B.V. heeft in november 2017 opdracht gekregen voor de renovatiesloop van Stadskantoor 1 te Tilburg. Lokaal beter bekend als “de zwarte doos”.

Met “sloop” wordt bedoeld,  het gereedmaken van het gebouw voor de renovatie tot nieuw stadhuis met winkels. Enkele delen van het gebouw, zoals de voormalige StadsWinkel en Raadzaal, worden volledig gesloopt. De rest van het pand wordt compleet gestript. Alle binnenwanden, vloerbedekking, plafonds en installaties worden vervangen. Gevelpanelen en kozijnen worden verwijderd. Zoals te verwachten bij een pand uit de jaren ’60 is er bij de bouw op een groot aantal plaatsen asbest gebruikt. Dit wordt volgens de geldende normen verwijderd. Uiteindelijk blijft alleen het betonnen casco van het gebouw over.

We werken  dagelijks met gemiddeld 25 gemotiveerde en enthousiaste slopers, asbestsaneerders en machinisten aan dit  project vol uitdagingen.  Onze werkzaamheden beperken zich overigens niet alleen tot slopen en asbest verwijderen. Ook voor het leveren en plaatsen van een  passage/tunnel van 65 meter lang, voor zowel voetgangers als vrachtverkeer, alsmede voor het maken van een bouwschutting van betonnen stapelblokken, 5 meter hoog en 140 meter lang, realiseerden wij een passende oplossing.

Begin september zullen we de klus opleveren, zodat de bouwkundig aannemer kan starten met de opbouw.

Een project van grote omvang in een zeer krap tijdsbestek waar we vol trots elke dag de schouders onderzetten. Petje af voor onze werknemers!