Gubbels blijft investeren in Groene Energie

Gubbels investeert in Groen Energie

 

Gubbels Bedrijven heeft bij de nieuwbouw van het kantoor en bedrijfsgebouwen in 2010 reeds geïnvesteerd in ca. 240 stuks zonnepanelen met een vermogen van ca. 14400 Wp ofwel een jaar opbrengst van gem. 12.960 Kwh. Deze installatie werkt in combinatie met bodemwarmte/koeling en een houtsnipper kachel van ca. 75 Kw waarmee het kantoor kan worden verwarmd.

 

Om volledig energie neutraal te kunnen werken, ook in de nabije toekomst, heeft Gubbels besloten om extra zonnepanelen te monteren op de sorteerloods. Hiervoor heeft Gubbels in 2017 en 2018 een 2 tal subsidieaanvragen ingediend welke zijn gehonoreerd met een SDE subsidie van in totaal ca. 400 MWh/jaar.

 

Nog voor eind Juni 2019 wordt het eerste deel van de sorteerloods voorzien van ca. 450 zonnepanelen van 345Wp/stuk. Deze moeten het bedrijf in de huidige vorm energieneutraal maken.

De volgende stap is het geheel vol leggen (ca. 800 stuks) van het dak om dit gehele vermogen te kunnen benutten voor het draaien van de breker/zeef op onze locatie met alleen elektriciteit, zodat dit proces ook echt groen wordt.

 

Hiermee behouden wij met trots onze trede 5 op de CO2 prestatieladder.