Dochter onderneming BrabantBreCom investeert

Dochter onderneming BrabantBreCom investeert nieuwe mobiele breker

Gubbels Bedrijven is opgericht in 1958 en breekt al sinds 1987 het puin dat vrijkomt bij de sloopprojecten van Gubbels Wegenbouw en Sloopwerken B.V. met een vaste breker op eigen locatie. Door de groei van het aantal breekprojecten investeerde Gubbels Bedrijven samen met een collega bedrijf in het jaar 2000 in een nieuwe rupsmobiele breker, tevens werd door deze combinatie (Gubbels-van Lith) de Branche Vereniging Mobiele Recycling opgericht omdat het mobiel breken op het punt stond, vanwege wetgeving, niet meer te bestaan. Door deze combinatie zag Brabant BreCom (BBC) het “licht” als breekbedrijf.

Een van de specialiteiten van BBC is het breken in verschillende gradaties. Dit maakt het mogelijk het puin om te zetten in milieuvriendelijk verantwoorde toepassingen. Denk daarbij aan 4-16 of 4-22 in de betonindustrie. Geheel in eigen beheer wordt na het breken het puin gezeefd op verschillende gradaties.

De toename van het te breken puin van Gubbels heeft ervoor gezorgd dat de Gubbels bedrijven de activiteiten van BBC  overgenomen en zelfstandig voortgezet hebben.

Door een onstabiele markt koos BBC er in 2015 al eerder voor om te investeren in een Kleemann. Op dat moment betekende dit de levering van een gebruikte Kleemann MR 130 Z uit 2008,  deze combi-breker met een vaste nazeef was een grote vooruitgang.

Na de positieve ervaring met Wirtgen Nederland B.V. als dealer, de degelijkheid van Kleemann, een uitmuntende service en de mogelijkheid om de mobiele breker op te bouwen naar eigen wens, is er dit jaar in zeer goed overleg met het technisch en operationeel personeel voor gekozen  om wederom te investeren in het merk Kleemann.

Deze investering betekende de recente levering van een Kleemann MR 130Zi EVO 2 in april jongstleden. Om te kunnen voldoen aan de steeds strengere milieueisen is er gekozen voor de “i” versie van deze breker, welke voldoet aan de meest recente milieueisen door de Tier 4 final motor.