Ontgraven retentievijver Jannelandseweg Halsteren

Gubbels Infra en Milieu B.V. heeft in opdracht van de gemeente Bergen op Zoom de aanleg van de retentievijver Jannelandseweg te Halsteren aangenomen.

Bij de rotonde Jannelandseweg/Tholenseweg in Halsteren heeft Gubbels Infra en Milieu B.V. de huidige retentievijver vergroot. De vergroting is bedoeld voor tijdelijke opslag van oppervlaktewater.

Bij zware regenval kan het water worden opgeslagen zonder dat Halsteren natte voeten krijgt. De huidige watergangen aan de overzijde van de Jannelandseweg worden verbonden door een nieuw aan te leggen betonnen duiker 1250mm, met twee in- en uitstroombakken met afmetingen van 2,20mx1,70mx1,80mm (gewicht circa 11,5 ton per stuk).

De nieuw aan te leggen duiker onder de Jannelandseweg met in- en uitstroombakken wordt ook door Gubbels Infra en Milieu B.V. aangelegd. Een precies werkje; de nieuwe betonnen duiker moet onder hogedruk gasleiding, data- en stroomkabels worden aangebracht. Voor de aanleg van de duiker zijn er allereerst houten damwanden geplaatst. Ter bescherming van de taluds en het onderhoudspad langs de nieuwe retentievijver, zijn er blokkenmatten gelegd. De blokkenmatten zijn gevuld met grond en worden later ingezaaid.

Een mooie, duurzame en groene oplossing.