Bouw distributiecentrum IABC Breda

Gubbels Infra en Milieu heeft in opdracht van Willy Naessens uit Belgiƫ de totale infrastructuur aangenomen rondom nieuwbouw distributiecentrum IABC te Breda

Op dezelfde locatie heeft Gubbels Sloop en Asbestsanering in opdracht van WDP Development in 2018 de sloopwerkzaamheden uitgevoerd van de voormalige Greenery IABC Breda.

Na deze sloopwerkzaamheden is direct begonnen met de aanleg van de nieuwe infrastructuur. Waar mogelijk zijn de bruikbare vrijgekomen materialen weer hergebruikt voor de nieuwbouw. Hierbij kun je denken; aan de door BBC gebroken betonpuin, die toegepast is voor bouwwegen en als funderingsmateriaal voor het distributiecentrum.

De infra-werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van nieuwe beton- en pvc-riolering t.b.v. afwatering HWA en DWA. Verder bestaat de ondergrondse infrastructuur uit de aanleg van mantelbuizen, perspompen en olie- benzine afscheiders. Nadat de ondergrondse infrastructuur is aangebracht, is de volgende fase de aanleg van de verhardingsconstructies. De verhardingsconstructies bestaan uit menggranulaat, met daarop een asfaltverharding t.b.v. rijbanen en parkeerplaatsen. Een verhardingsconstructie bestaat uit elementenverharding t.b.v. voetpaden en de entree van de nieuwbouw. De totale afwerking, markeringen, hekwerken en slagbomen zijn ook in de opdracht inbegrepen.